Darbo rūbų audinys dengtas poliuretano sluoksniu

Vienas iš būdų užtikrinti darbuotojų saugumą yra naudoti darbo rūbų audinį, dengtą poliuretano sluoksniu.

Kas yra poliuretanas?

Poliuretanas yra sintetinė medžiaga, kuri yra atspari įvairiems poveikiams. Poliuretanas gali būti naudojamas kaip danga audiniui, kad suteiktų papildomą apsaugą nuo drėgmės, aliejaus, rūgščių ir kitų chemikalų.


Poliuretano naudojimas darbo rūbuose

Poliuretano danga suteikia audiniui hidrofobines savybes, todėl audinys tampa atsparus vandeniui ir kitoms skysčių rūšims. Tai ypač naudinga darbo aplinkose, kuriose yra didelė drėgmė arba dažnai naudojami skysčiai.

Poliuretano danga gali padidinti audinio atsparumą trynimui ir plyšimui, todėl rūbai ilgiau tarnauja. Tai ypač svarbu sunkaus darbo aplinkoje, kuriose rūbai gali greitai nusidėvėti.

Darbo rūbų audinio, dengto poliuretano sluoksniu, trūkumai

Poliuretanu dengtas audinys yra plačiai naudojamas darbo rūbų gamyboje dėl savo atsparumo ir patvarumo savybių. Tačiau, kaip ir bet kuris kitas medžiagos tipas, jis turi tam tikrų trūkumų, kuriuos svarbu žinoti renkantis tinkamus darbo rūbus.

Statinio krūvio susikaupimas

Vienas iš pagrindinių poliuretanu dengto audinio trūkumų yra statinio krūvio susikaupimas. Tai gali sukelti pavojingas situacijas, ypač dirbant su ugniai pavojingomis medžiagomis. Yra atvejų, kai darbo rūbų užsiliepsnojimą galėjo sukelti statinis krūvis, susikaupęs darbo rūbuose.

Degimo savybės

Nors poliuretanu dengtas audinys yra atsparus vandeniui, jis nėra atsparus ugniai. Jeigu audinys susiduria su atvira liepsna, jis gali lengvai užsidegti. Be to, kai kurie poliuretanu dengti audiniai gali lydytis esant aukštai temperatūrai, tai gali sukelti papildomų nudegimų.

Priežiūra ir ilgaamžiškumas

Poliuretanu dengtas audinys reikalauja specialios priežiūros, kad išlaikytų savo savybes. Gaminys turi būti skalbiamas ir džiovinamas tam tikromis sąlygomis, kad išvengtumėte poliuretano pažeidimo. Be to, poliuretanu dengtas audinys gali laikui bėgant prarasti kai kurias iš savo savybių, pvz., atsparumo vandeniui savybę.

Darbo rūbų audinys, dengtas poliuretano sluoksniu, yra puikus pasirinkimas daugelyje darbo aplinkų. Jis suteikia papildomą apsaugą darbuotojams ir padidina rūbų tarnavimo laiką. Tačiau, kaip ir bet kuri medžiaga, poliuretanas turi savo privalumų ir trūkumų, todėl svarbu atsižvelgti į konkretaus darbo aplinkos reikalavimus renkantis tinkamiausią darbo rūbų audinį.

Prekyba darbo rūbais interneto parduotuvėje pirkcia.lt .

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

EN ISO 20345

EN ISO 20347

Satino patalynės audinys